Stresszmentes tanév

Az elme, a test és a szellem – jólétünk hármassága az, amelyet nehéz megőrizni, különösen a stresszes feladatok és sok más olyan kötelező dolog elvégzése mellett, amelyek a tanév velejárói. Függetlenül attól, hogy diák vagy szülő, mindkét fél egyetérthet abban, hogy a nyári nyugodt hangulatot gyorsan felváltja a félelem és a stressz. Mindannyian szorongást érezünk, […]

A padlizsán jótékony hatásai

Ősszel rengeteg gyümölcsünk és zöldségünk érik be. Az alma, szőlő, körte és még sorolhatnánk mi mindenből tudunk eltenni a téli időszakra. Most mégis inkább vizsgáljuk meg a padlizsánt, ami nem olyan régen vált népszerűvé hazánkban.

10+1 műanyag dolog amit lecserélhetsz

Manapság divatos lett a műanyagmentes szó használata. De vajon mindenki tudja mit is jelent ez? Végre eljutott az emberekhez micsoda kárt okozunk földünknek a műanyagok használatával és számtalan kampány, felhívás indult annak érdekében, hogy ezeket csökkentsük.

A rendrakás művészete

Egy törékeny japán hölgy, Marie Condo jelenleg a világ legnépszerűbb „rendrakó specialistája”. A rendrakás szenvedélye gyerekkorától kíséri őt és mára már tökélyre fejlesztette. Kidolgozta és levédette rendteremtő módszerét, KonMari néven.

Amit még nem tudsz Audrey Hepburnről

Audrey Hepburn az egyik leghíresebb színésznő volt, aki 1954-ben a Római vakációban nyújtott alakításáért Oscar-díjat kapott. Együtt dolgozott az ENSZ-szel a szegények, különösen a gyermekek életének javítása érdekében.

Digitális detox

Az életünk tele van képernyőkkel. Amikor felébredünk az az első, hogy megnézzük a telefonunkon mennyi az idő, majd kávézás közben végigpörgetjük a facebookot, indulásnál bekapcsoljuk a navigációt, a munkahelyünkre érve pedig a számítógépet.

El Camino Magyarországról

Egyre többen használják nyári szabadságukat arra, hogy a világtól kicsit elvonuljanak valami csendes helyre a népszerű pezsgő, zajos strandok helyett.

Szúnyogok ellen természetes szerekkel

A nyári estékről mindannyian őrzünk szép emlékeket. Egy kellemes beszélgetés a barátokkal, egy jól sikerült kerti parti vagy egy romantikus séta a vízparton. Ezeket az élményeket eléggé meg tudják keseríteni az apró zümmögő vérszívók, melyek a naplementével csapatostul támadnak a mit sem sejtő emberekre. Ugye mindenki találkozott már velük és a kellemetlen égő, viszkető csípésekkel. […]

Az utazás boldogabbá tesz, mint az anyagi javak

Thomas Gilovich, a Cornell Egyetem pszichológiaprofesszora kimutatta, hogy az emberek ugyanazt a boldogságot tapasztalják, amikor vásárolnak és az utazások során is. A különbség az, hogy míg a vásárlásból származó boldogság idővel csökken, az utazási élmények emlékei sokáig boldogsághormonokat termelnek.

Strandtippek

Itt a nyár, a strandszezon, a jó idő, a nyaralások ideje. Eljött végre amire egész évben vártunk. Nincs iskola és élvezhetjük a szabadságot. A legtöbb ember ilyenkor indul nyaralni, strandolni.