fbpx

Az 5 legjobb öngondoskodási tipp idén ősszel

Az öngondoskodás minden korosztály számára elengedhetetlen, és az iskolába való visszatérés még fontosabbá teszi, hogy kiszakadjunk egy kis időre az iskola, a rohanás és a munka okozta stresszből. Ez az öt öngondoskodási tipp segít megőrizni testi és lelki jólétét.

Egy: Szánj minden nap 15 percet magadra.

Még akkor is, ha úgy érzed, hogy nincs sok időd a mindennapokban, 15 percet lazán szánhatsz arra, hogy valami olyasmit csinálj, amit pihentetőnek találsz. Válassz minden nap egy időpontot, akár közvetlenül lefekvés előtt, akár ébredés után. Ezt az időt töltsd olvasással, zenehallgatással, meditációval vagy naplóírással.

Kettő: Menj ki a szabadba

Ha a nyári kánikulában inkább légkondicionálót kerested, ahelyett, hogy kimentél volna a szabadba, az őszi hűvösebb hőmérséklet már ösztönözhet arra, hogy sétálj egy nagyot a friss levegőn, vagy csak ülj ki egy kávéra a teraszra, esetleg megteríthetsz a kertben a vacsorához. Ezek a tevékenységek segítenek, hogy D vitamint juttass a szervezetedbe megelőzve ezzel a téli depressziót.

Három: Végezz apró, egészséges táplálkozási változtatásokat

Tűzz ki magad elé a kisebb változtatásokat. Néhány egyszerű apró dolog, hogy több vizet kell inni, cukros desszertet gyümölcsre cserélni, grillcsirkét sültre váltani, vagy hetente egy új zöldségfélét fogyasztani. Ha tudod, hogy valami jót teszel az egészségedért, az segíthet helyreállítani önbizalmadat és általános egészségedet.

Negyedik: Tedd prioritássá a jó minőségű alvást

Amellett, hogy elegendő órát alszol, jó minőségű alvásra is szükséged van. Ennek egyik módja a jó „alvási higiénia” gyakorlása. Ez magában foglalja azt, hogy minden nap ugyanabban az időben kell elaludni, tartózkodni kell a telefonok, laptopok és táblagépek nézegetésétől legalább egy órával lefekvés előtt, valamint a hálószobát sötétben és hűvös állapotban érdemes tartani a jobb alvás érdekében.

Öt: Próbálj ki egy pozitív reflexiót

Ha szánsz egy kis időt arra, hogy átgondold a napot, az sokat segíthet. Minden nap írj le legalább egy, jó dolgot, amit az elmúlt napon megtettél. Minden jó dolgon való elmélkedés fokozhatja az életeddel kapcsolatos pozitív érzéseidet.

Záró gondolatok az öngondoskodásról

Minden olyan dolog, ami javítja a közérzetedet, és arra ösztönöz, hogy szánj időt magadra, legyen szó kicsiről vagy nagyról, mindenképp hozzájárul ahhoz, hogy törődj magaddal, így javítja az életminőséget.. Ha egy kis „én” időt szánsz magadra, az segíthet ebben a csodaszép évszakban felkészülni a szürke téli napokra.