Színes ötletek kerti partihoz

Válasszunk a kerti partihoz egy színpalettát, lehet olyan, amiben visszatükröződnek a természet színei, de akár olyan is, ami harsány, élénk és vidám. A használati tárgyak, a terítők, az ülőpárnák és a szalvéták a harmónia érdekében jó, ha illeszkednek ebbe a színvilágba.

Díszítés

A legegyszerűbb, ha felfújunk néhány színes léggömböt. Jó ötlet lehet a papírpomponok fellógatása, vagy néhány papírból kivágott háromszög felfűzve egy zsinórra. Az így elkészült díszeket lelógathatjuk a fákról, gerendákról és ablakkeretekről.

Az asztalokat rendezd stílusosan

Egy kerti partinál nem a legdrágább evőeszközkészletet kell elővennünk.

Az asztalra tegyünk szalaggal átkötött befőttesüvegeket, ezekbe virágokat vagy gyertyákat is rakhatunk díszítésképp. Manapság csodás, színes, vagy akár mintás papírtányérok, poharak találhatók a boltokban. Figyeljünk arra, hogy illeszkedjenek a színekhez, amiket kiválasztottunk. Ha nagyon kreatívak szeretnénk lenni ezen a téren, akkor rajzolhatunk rájuk saját mintát, esetleg a vendégek nevét is ráírhatjuk, így elkerülhető, hogy a kelleténél több papírhulladék keletkezzen, hisz mindenki megtalálja a sajátját.

Fontos a fogadtatás

Egy táblára írt üdvözlőüzenet az ajtóban, néhány szál virággal kis kedvesség a vendégek számára, akik már a bejáratnál érezhetik, hogy szeretettel várjuk őket.

Pinata

Hazánkban is egyre népszerűbb partikellék a pinata. Készíthetjük magunk, vagy meg is vásárolhatjuk készen valamelyik üzletben. Jól tömjük meg édességgel és lógassuk fel egy fára. A gyerekek imádni fogják. Jó móka „legyőzni” a pinatát és persze a kihulló édességesőnek senki sem fog tudni ellenállni.

Készítsünk árnyékos zugot

Mindenképp célszerű figyelni arra, ha nincs elég árnyék a kertben, akkor legyen felállítva egy olyan sátor, vagy árnyékoló, ahová a vendégek el tudnak húzódni a perzselő nap elől. Válasszunk olyan helyeket, amelyek szép kilátást nyújtanak a kertre. Készítsünk oda kényelmes ülőhelyet, párnákat, kis asztalt. A kerti pavilon akkor is hasznos lehet, ha hirtelen elkezdene esni az eső.

Világítás

A szabadtéri lámpák elengedhetetlenek, ha a kerti parti nem ér véget a naplementével. A különböző stílusok kiválasztása varázslatos hangulatot teremt. Érdemes napelemes lámpákat leszúrni a kertben, vagy elemmel működő égősorokat felakasztani a fákra. Néhány gyertya is meghitt kellemes hangulatot áraszt, csak ennél a választásnál nagyon kell figyelnünk, nehogy lobbanást okozzon, de kapható kis gombelemekkel működő teamécses is.

A kerti utak szélére tehetünk színes papírzacskókba rejtett elemmel működő mécseseket, így világítva meg a kertben található gödröcskéket, vagy csak ezzel jelezve, merre van az út.

Ha elkészültünk a csodás dekorációval, nincs más dolgunk, mint beüzemelni a kerti grillt, és indulhat a parti.

BV