Strandtippek

Itt a nyár, a strandszezon, a jó idő, a nyaralások ideje. Eljött végre amire egész évben vártunk. Nincs iskola és élvezhetjük a szabadságot. A legtöbb ember ilyenkor indul nyaralni, strandolni.

Akár egyedül élvezzük a strandot, akár barátainkkal, vagy gyerekekkel, biztosak lehetünk benne, hogy jól fogunk szórakozni és a kikapcsolódás is kellemes lesz, ha megfogadunk néhány jó tanácsot.

Maradj hidratált!

A napon töltött órák miatt kiszáradhat a bőrünk, vagy rosszabb esetben egész szervezetünk. Hogy ezt megelőzzük, mindig vigyünk magunkkal elegendő vizet vagy más folyadékot a strandra. Általában a büfékben vagy a strandon található éttermekben is hozzá juthatunk hűtött folyadékokhoz, de azért magunk is gondoskodjunk róla. Egy hűtőtáskában akár egész nap is hidegen tudjuk tartani.

Napvédelem

Fontos, hogy a napon óvjuk bőrünket a káros sugaraktól. A közvetlen napsugárzás súlyos napégést, bőrkárosodást okozhat. Kerüljük el a leégett bőr fájdalmát. Használjunk megfelelő faktorszámú fényvédő krémet. Nem árt óránként újra kenni még akkor sem, ha vízálló krémet használunk.

Csomagolj egy napernyőt!

Néhány strandon előfordul, hogy nincs elég árnyékot adó fa, ahol pedig van, már nyüzsögnek alatta az emberek. Érdemes magunkkal vinni egy saját napernyőt, amit aztán kedvünk szerint állíthatunk fel, oda, ahová jólesik. Így egész nap élvezhetjük az árnyékot még erős napsütésben is, és bármikor áthelyezhetjük az ernyőnket máshová.

Olvass egy jó könyvet!

A hétköznapokban általában túlságosan elfoglaltak vagyunk ahhoz, hogy leüljünk elolvasni egy jó könyvet. A strandolás nagyszerű lehetőség arra, hogy elolvassuk azt a néhány könyvet napozás közben, ami év közben összegyűlt az ágyunk mellett. Ha nem szeretnénk hosszú könyveket olvasni, akkor ragadjunk meg egy magazint és kapcsolódjunk ki annak segítségével.

Készíts egy „strand-lejátszási” listát!

Kedvenc zenénket hallgatva mindannyian ki tudunk kapcsolódni. Itt az idő telefonunkon frissíteni a lejátszási listát a nyárra hangolva.

Élvezd a vizet!

Végül is, ha már strand, akkor nyilvánvaló, hogy élvezzük a vizet. Ússzunk amennyit csak tudunk, vagy vigyünk labdát és dobáljuk a családdal, barátokkal. Jó móka a vízicsúszda és még számtalan módja van annak, miként érezhetjük jól magunkat a hűsítő vízben.

Fontos, hogy figyeljünk arra, hogy csak kijelölt helyeken fürödjünk és tartsuk be a biztonsági szabályokat!

Nagyszerű lehetőségek vannak szabadtéri strandolásra is természetes környezetben, például a Gyömrői Tófürdőben Gyömrőn, vagy a Nádas Pihenőparkban Monor határában.

VB