fbpx

Használjuk ki az otthon töltött időt okosan!

Titkon mindenki vágyott arra, hogy egy kicsit végre otthon legyen, vagy minden reggel megfordult a fejében, hogy vajon miért nem végezheti a munkáját homeoffice-ban?

 Persze senki nem gondolta, hogy ez így fog bekövetkezni, de ha már így alakult használjuk ki ezt pozitívan. Lássuk mit tehetünk a hosszantartó otthonlét időszakában?

Készítsük el saját koktélunkat!

Most, hogy minden bár és étterem bezárt, valóban itt az ideje megtanulni, hogyan lehet például a Caipirinhát elkészíteni. Ha egyedül unalmas lenne hívjuk fel barátainkat valamelyik videochat alkalmazásban és máris összeállhat egy jó kis online buli.  Keressünk recepteket az interneten, és saját otthonunk kényelmében hozzuk létre saját koktélbárunkat. Egészségünkre!

Olvassunk!

Hányszor gondoltunk arra, hogy vajon mikor lesz időnk végigolvasni a tavaly karácsonyra kapott vaskos könyvet, amire úgy vágytunk, de azóta is csak oda van készítve az éjjeliszekrényre? Most végre elkezdhetjük, és talán még a végére is érünk.

Utazás a kanapéról

Mi az dolog, amiről jelenleg csak álmodhatunk? Utazás! Sajnos az utazás egyelőre nem lehetséges, csupán az álmodozás és a jövőre vonatkozó új tervek készítése marad. Jó ötlet lehet egy este olyan filmekkel, melyek csodálatos tájakra kalauzolnak bennünket. Nézük a jó oldalát, a kanapéról beutazhatjuk a világot. Persze, ez nem pótolja az igazi kalandokat, de segíthet kitalálni, hová is utazzunk majd amikor már szabad.

Főzzünk új ételeket

Most, hogy mindenki felhalmozott egy csomó alapanyagot a kamrában, nincs mentség arra, hogy miért nem tudjuk az asztalra varázsolni a legjobb ételeket. Végre van idő arra, hogy 5 órán keresztül ételt készítsünk  lassú tűzön, vagy kipróbálhassunk új,  trükkös recepteket.

Tanuljunk valami újat

Itt az idő frissíteni a tudástárat. Lehet, hogy ez a tökéletes alkalom a karriered újjáélesztésére! Tanuljunk valami újat, vagy adjunk hozzá további ismereteket. Ez az értékes otthon töltött idő lehetővé teszi számunkra, hogy megismerhessük azokat a témákat, amelyekre mindig kíváncsi voltunk, de soha nem volt rá lehetőségünk, hogy beletanuljunk. Az online felületek most rengeteg ingyenes lehetőséget kínálnak a tanulásra.

Neveljünk saját növényeket

Milyen finom is tud lenni a frissen szedett érett, piros paradicsom! Főleg ha az a saját krtünkben nő. Ha van kertünk ültessünk néhány palántát. Nincs annyi hely? Vásároljunk néhány csomag magot kisebb gyógynövények beltéri termesztéséhez, például petrezselyem, rozmaring, menta, koktélparadicsom és még sorolhatnánk.

Mozogjunk otthon!

Az otthon ülésben bizony ellustulhat az ember. Tűzzük ki nyár végére célnak, hogy sokkal jobban fogunk kinézni, mint az elmúlt időszakban. Sokat segíthet egy egy közösség tatani magunkat az elhatározásunkhoz. Vegyünk részt egy 30 napos jóga kihívásban online, vagy iratkozzunk fel fitnesz alkalmazásra Nincs mentség!

Dekoráljuk újra a házat

Az évek során mindannyian felhalmozunk egy csomó tárgyat, de csak keveseknek adatik meg, hogy ténylegesen elrendezzék azokat és csodás rend uralkodjon a lakásban, Most eljött az ideje a lomtalanításnak, a rendrakásnak kívül belül.  A bátrabbak újra festhetik a lakást vagy rendelhetnek új bútorokat a régiek helyett.