fbpx

Az idei nyár slágere a biomanikűr

A körömápolásban néhány évvel ezelőtt a francia manikűr volt a listavezető, ami azt jelentette, hogy természetesnek tűnő körmöket készített a manikűrös.

Ezt az irányzatot a japán manikűr követte, ami szintén a természetes körmök szépségét hivatott kiemelni, méhviasszal, csiszolással, fényesítéssel. Idén a színes körmök mellett teret hódít a biomanikűr. A köröm legyen szép, ápolt és natúr! Egyre többen hódolnak ennek a divatnak a színes műkörmök helyett.

Ez az eljárás igazi wellness a kéznek, hiszen rengeteg ápoló, kényeztető összetevőt tartalmaz. Érdemes néha azoknak is kipróbálni, akik egyébként a tartós körömdíszítést preferálják, mert ápolja, feltölti a körmöket. Így két géllakkozás között kicsit tud szellőzni a köröm.

A biomanikűr lényege, hogy a megfelelő ápolás és kezelés után teljes természetességében marad meg a köröm. A biomanikűr általában tartalmaz egy teafaolajos kézfertőtlenítést, egy hagyományos manikűrt, amely magában foglalja a körmök formázását, felesleges bőr eltávolítását a köröm környékéről, végül egy fényező polírozást, amely ragyogó fényt ad a körmöknek. A biomanikűr része a ricinusolajas ápolás is, amely erősíti a természetes körmöket, befejezésképpen pedig természetes összetevőjű kéz­krémmel masszírozzák át a teljes köröm körüli részt.

Nagy előnye, hogy a biomanikűrt szinte minden körömszalonban el tudjuk érni és nem igényel beszerezhetetlen összetevőket. Kezünk így gyönyörű, ápolt és természetes lesz.

vlad