fbpx

7 tipp, hogy pozitív energiákat varázsoljunk otthonunkba

Depressziósnak és unalmasnak érzi magát otthonában? A legnagyobb erőfeszítések ellenére sem tud bejutni vidám hangulat a belső terekbe? Nos, nem a dekorációs elemekből kell többet felhalmozni, hanem a pozitív energiákból.

Hogyan sikerülhet ez? Nem túl nehéz, feltéve hogy találunk egy kis időt az alábbi egyszerű lépések végrehajtására.

Nyissuk ki az ablakokat, engedjük be a friss levegőt!

Ez az egyik legegyszerűbb módja az elhasznált levegő eltávolításának. Fontos a megfelelő szellőzés. Ne felejtsük el kinyitni az ablakokat ébredés után, hogy otthonunkban üdvözöljük a friss reggelt. A város szívében élők hajlamosak a redőnyöket szorosan zárva tartani, attól tartva, hogy a belső térben felhalmozódik a por. Bár ez komoly aggodalomra ad okot, de a friss levegő és a fény beáramlásának leállítása a belső terekben sokkal nagyobb kárt okozhat.

Javítsuk meg vagy cseréljük ki a törött bútort!

Javítsuk meg a törött bútorokat, vagy távolítsuk el őket teljesen! Nem csak elrontják a lakóhely szépségét, hanem csapdába ejtik a negatív energiákat is. Vegyük körül magunkat olyan elemekkel, amelyek elegánsak, kényelmesek, és amikor rájuk nézünk, boldogsággal töltenek el. A sérült bútorok nem felelnek meg ezeknek a kritériumoknak.

Zárjuk el az orvosi jelentéseket, a pénzeszközöket és a függőben lévő számlákat!
Orvosi beszámolók, számlák stb. Gyakran emlékeztetnek az élet fájdalmas epizódjaira. A függőben lévő számlák növelik a stresszt és emlékeztetnek a költségvetési korlátokra. Biztonságosan zárjuk el ezeket a dokumentumokat egy fiókba vagy bármely más biztonságosabb helyre, ahol nem kell félni hogy megfeledkezünk róluk, de nincsenek is szem előtt. Ne hagyjuk, hogy elkísérjenek a hálószobába, különösen ne tartsuk az ágy alatt vagy az éjjeliszekrényen, a nappali asztalán vagy az étkezőasztalon. Bár kissé meglepőnek tűnhet, az ilyen apró dolgok is akadályozhatják a pozitív energia áramlását.

Távolítsuk el a piszkos ruhákat!

Távolítsuk el a szennyezett és izzadt ruhát a házból. Használhatunk zárt fedéllel ellátott kosarat is, hogy tároljuk őket, amíg nem találunk elég időt a mosáshoz. Ez megakadályozza a kellemetlen szagokat, valamint pozitív hatást gyakorol a belső környezetre. A belső terek frissességének megőrzése érdekében tartsunk kicsi levendula, cédrus vagy szantálfadarabokkal töltött tasakokat a lakásban és a szekrényekben.

A szervezett otthon fenntartása

A rendezett és szervezett otthon fenntartásának fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. A szobák minden sarkát kitöltő régi folyóiratok halmaza, szerteszét barangoló ruhák, telepakolt dohányzóasztal és konyhai pultok nem segítik az egészséges és pozitív belső légkör megteremtését és fenntartását.

Maximalizáljuk a tárhelyet, szánjunk időt a könyvek és kiegészítők rendezésére. Tisztítsuk meg és dörzsöljük le a dohányzóasztalok és a konyhai pultok koszos felületét. Azonnal elkezdjük érezni a pozitív légkört a ház falain belül.

Illatos gyógynövények a konyhába

Nem titok, hogy a cserepes zöld növények frissességet idézhetnek elő a környezetükben. A gyönyörű szobanövények vidáman hathatnak a szobákra. Az illatos gyógynövények segítenek ellensúlyozni a konyhában lévő elhasznált levegőt. Hozzunk be olyan cserepes gyógynövényeket, mint a menta, kakukkfű, bazsalikom és levendula. Egész nap frissek lesznek a belső terek. Bónuszként felhasználhatjuk őket ízletes ételek készítésére.

Tegyünk fel egy képet, amely örömmel tölt el!

Helyezzünk egy képet a falra, amely örömet okoz. Ilyen módon díszíthetjük hálószoba és nappali falait. A helyi művészeti galériákban akadhat olyan hangulatú kép, mely megragadja fantáziánkat.

Az általunk készített fényképek egyikét is bekeretezhetjük, és felrakhatjuk a falra.

Ezek az apró trükkök mind hozzájárulnak ahhoz, hogy jól érezzük magunkat otthonunkban.

bea