fbpx

5 tipp menyasszonyoknak, hogy simán menjen az esküvő

Az esküvődet tervezed, és elvesztél a részletekben? Ne aggódj, ez teljesen normális!

De itt van néhány egyszerű tipp a zökkenőmentes esküvőre, amely csökkenti a stresszt és segít abban, hogy jobban érezd magad.

1. „Esküvői delegáció”

Minden menyasszony a tökéletes esküvőre vágyik, de mindezt nem egyedül kell megoldanod! Vedd igénybe a kézenfekvő segítségeket! Hívd fel a koszorúslányaidat, anyukádat, és a barátnőidet, szervezz egy olyan napot, amikor mindent átbeszéltek. Még hasznosabbá tudod tenni ezt, ha beszélgetés közben nekiálltok elkészíteni néhány esküvői dekorációt, mint például az asztaldíszek, papírvirágok, szalvétahajtogatás. Beszélgetés közben biztosan születnek jó ötletek, amiket meg is tudtok valósítani. Készítsetek listát, kinek mi lesz a feladata. Ez a folyamat sokkal emlékezetesebbé teszi majd az előkészületeket is.

2. Percről percre

Ahhoz, hogy a napod olyan sima legyen, mint amilyet elképzelsz, egy tervet kell létrehoznod. Ez láthatóvá teszi mindenki számára, mikor kell ott lennie, hogy hol legyen, és biztosítani fogja, hogy a szertartás időben megkezdődjön. Tartalmazzon a lista olyan időt, amit még a készülődés előtt a leendő férjeddel tudsz tölteni, aztán jöhet a haj, a smink, a fényképezés és bizony kell idő a pihenésre, minimum fél óra, mielőtt az oltár felé sétálsz.

3. Készlet vész esetére

Rengeteg olyan váratlan dolog fordulhat elő, amire egyáltalán nem számítasz az esküvőd napján, erre az esetre mindig legyen nálad egy olyan készlet, amivel rögtön lehet orvosolni ezeket. Lehet, hogy kiömlik valami a ruhádra, ha szerencséd van elég egy törlőkendő, ha nagyobb a baj, akkor szükség lesz folttisztítóra. Szükséged lehet biztosítótűre, amivel elkerülöd a kellemetlenséget, ha leesik egy kapocs, vagy szétesik bármi, amit rögtön össze kell tűzni. Fontosak lehetnek még a hajcsatok, a szöszgörgő, a rúzs és púder, valamint egy színtelen körömlakk, ha esetleg a harisnyádon kezdene felszaladni a szem.

4. Ne felejts el enni!

Az esküvőd napja olyan gyorsan fog menni, hogy észre sem veszed és üres gyomorral állsz az oltár előtt. Ugye nem akarsz összeesni a nagy kérdés előtt? Az esküvő napján ne felejts el vizet, folyadékot (lehetőleg ne alkoholt) inni és könnyű ételeket enni, így nem csak a vendégek, te is jól érzed magad a bőrödben.

És végül, de nem utolsó sorban egy rendkívül hasznos dolog, ami sok terhet levesz a válladról.

5. Bérelj egy koordinátort!

Bárki is legyen, bérelj fel valakit, aki tudja, mit csinál. A kritikus helyzeteket is azonnal megoldja, követi a listákat és végig melletted van a nagy napon. Olyat keress, aki nyugodt és felkészült. Nem fogod megbánni. Fontos, hogy ne a vendégsereghez tartozzon, hisz őket azért hívtad, hogy osztozzanak az örömödben, nem pedig azért, hogy dolgozzanak. Ez az életed egyik legfontosabb napja, biztosítsd, hogy szép emlék maradjon!

Boldog tervezést!

vlad