fbpx

Schmid Péter egyéni vállalkozó

Professzionális gépi fűtésrendszer tisztítás

Üllő

A fűtésrendszer karbantartása, tisztítása elengedhetetlen feltétele a rendszer hatékony működésének. Ne kockáztassa otthona melegét, vizsgáltassa meg fűtésrendszerét szakemberrel!

Sokan nem tudják, hogy a fűtésrendszer tisztántartása ugyanolyan fontos feladat, mint a gázkazán vagy a cirkó rendszeres karbantartása. Ellenkező esetben a rendszer csövei hamar eliszaposodhatnak, eltömődhetnek, ami keringési problémákhoz, a fűtés hatékonyságának rohamos csökkenéséhez vezet. A fűtőtestekben, a csövekben és a szivattyúkban lerakódott szennyeződések rövid időn belül jelentősen rontják a kazán és a komplett rendszer hatásfokát, rosszabb esetben pedig a kazán meghibásodását is okozhatják. Ebben az esetben a fűtés hatékonyságának csökkenése mellett a kazán magas javítási költségeivel is számolni kell. Töredékére csökkentheti a költségeket a fűtésrendszer tisztításával, átmosásával.

Milyen problémákra jelent hatékony megoldást a fűtésrendszer tisztítása?

A fűtőrendszer csak akkor működik hatékonyan, ha a fűtővíz megfelelő áramlását nem befolyásolják szennyeződések. A fűtésrendszer hatékonysága drasztikusan csökken ha szennyeződések, például vízkő, kosz, rozsdaiszap, rakódnak le a csövek falán vagy a radiátorban. Ilyenkor a rendszer több energia elhasználásával is kevesebb hőt ad le, a kazán erőlködik, legrosszabb esetben pedig leáll a fűtés. A fűtésrendszer vegyszeres átmosása kitisztítja a csővezetékeket, a radiátorokat, ezáltal megszűnnek az említett problémák. A vegyszeres tisztítás a padlófűtést is újjá varázsolja, és megoldást jelenthet a kazán hőcserélőjének rossz működésére is.

A fűtésrendszer tisztítása megszünteti

  • a lerakódásokat a csővezetékek falán
  • eltávolítja a felgyülemlett vízkövet és rozsdaiszapot
  • a radiátor hőleadását gátló szennyeződéseket
  • a padlófűtés szennyeződéseit, lerakódásait

Kérjen árajánlatot fűtésrendszere tisztítására! info@futesrendszer-vedelem.hu

Baj van, ha hideg a radiátor!

Előfordul, hogy egy radiátor nem adja le az elvárt hőmennyiséget, mert például nem elegendő a rajta átáramló meleg víz mennyisége, vagy a víz nincs közvetlen kapcsolatban a radiátor teljes felületével. Ha a radiátor foltokban nem melegít, akkor az elszennyeződött, törmelék halmozódott fel benne. Ugyanúgy, mint az eltömődött vezetékrendszerben, ez a törmelék legtöbbször itt is a korrózióból származik. Ez az úgynevezett rozsdaiszap, mely a radiátorszelepek működését is képes kedvezőtlenül befolyásolni: leragadnak, zajossá válnak.
Gyakori probléma a radiátorok rendszeres levegősödése. Egyes baktériumok nitrogéngázt fejlesztenek, ami a radiátor tetejében gyűlik össze, szükségessé téve az állandó légtelenítést, utántöltést.

A fűtésrendszer átmosása megoldás lehet a felmerülő problémákra.

Akár új kondenzációs fűtőkazánja garanciavesztésével is járhat, ha a készüléket a rendszer tisztítása nélkül szerelik be!

Napjainkban már a legtöbb kazángyártó a garancia egyik feltételeként írja elő az új készülék beszerelését megelőző fűtésrendszer tisztítást. Egy új kondenzációs fűtőkazán nem két fillér, éppen ezért fontos a megelőzés, hiszen a meghibásodott készülék garanciális javítása csak akkor történik meg, ha nem a fűtési rendszer átmosásának hiányából adódóan hibásodott meg a készülék.

Vízkőmentesítéssel elkerülheti a fali kazán hibás működését!

Gyakori probléma az átfolyós rendszerű vízmelegítők vagy a fali kazánok hőcserélőjének elszennyeződése, ami előbb-utóbb hibás működéshez vezet. A legtöbb esetben a hőcserélő belső mosásával megszüntethető ez a probléma. A leghatékonyabb megoldás az úgynevezett kényszeröblítő berendezés alkalmazása vegyszeres tisztítószerek folyamatos, nagy sebességgel történő áramoltatásával.
A közel semleges tisztítószerekkel még alumínium hőcserélőket is biztonságosan tisztíthatunk. Ezeknek a szereknek a hatása nem olyan erős, mint a savaké, de elegendő ahhoz, hogy a lerakódásokat fellazítsa és a kazán működését, hatékonyságát helyreállítsa úgy, hogy az alkatrészek élettartamát eközben nem rövidíti. Ezzel ellentétben a savazás egy idő után minden hőcserélőt kilyukaszt, működésképtelenné tesz.

Hozza vissza a meleget otthonába! Kezeltesse fűtővizét szakemberrel!
Schmid Péter: 06-20/348-8073

Az új rendszerek is tele vannak szennyeződésekkel, ezért fontos, hogy a beüzemelést megelőzően megtörténjen az átmosás!

Nem csak a régi rendszerek meghibásodását idézhetik elő a lerakódások. A frissen kiépített új rendszerekben is lehetnek mechanikus szennyeződések, az új radiátorok belseje olajos lehet, ezek pedig akár rövid időn belül problémát okozhatnak a működésben. Ön akkor dönt a legbölcsebben, ha még a beüzemelést megelőzően átmosatja rendszerét! Ezzel megkímélheti magát a sok bosszúságtól, amit a fűtésrendszer hatékonyságának csökkenése, esetleg a rendszer leállása okozna.

A tisztítás előnyei:

  • üzembiztosabb lesz a fűtésrendszer
  • kevesebb energia felhasználásával lesz meleg az otthonában
  • nő a rendszer élettartama
  • halkabb lesz a kazán
  • növekszik a komfortérzet