fbpx

Harcsa Sándor

Duguláselhárítás, vízszerelés a fővárosban és Pest megyében

Régió

Hívjon szakembert, ha eldugult a lefolyó!

A háztartások egyik rettegett réme a lefolyó vagy a wc eldugulása. Akinek volt már része benne, az tudja, hogy micsoda kellemetlenséget képes okozni mikor nem folyik el a szennyvíz, hanem épp az ellenkezője történik: visszaáramlik a kádba, a mosogatóba vagy az illemhelyiségbe. Ilyenkor leáll az élet, eluralkodik a pánikhangulat, hiszen a többség nem tudja, hogy mitévő legyen. Ha a wc-pumpa nem segít, akkor bizony több oknál fogva is érdemes szakembert hívni! Elsősorban, mert a duguláselhárítás nem egyszerű feladat, bizonyos esetekben csak bontással vagy alapos csatornatisztítással hárítható el a probléma! Egy laikus nem tudja olyan precizitással elvégezni a duguláselhárítást, mint egy hozzáértő, a szükséges eszközökkel és gépekkel rendelkező szakértő!

Ne vegye félvállról, az egészsége bánhatja!

A dugulás nem játék, hiszen nem csak kellemetlen szagokat okoz a lakásban. A csatornából feltörő bűzt különböző gázok okozzák, melyek belégzése ártalmas az egészségre, különösen veszélyes a gyermemekre! Ha feljön a szennyvíz, komoly egészségügyi problémát jelenthet a fertőzésveszély! Éppen ezért nagyon fontos a lefolyó dugulását minél hamarabb megszüntetni!

Professzionális duguláselhárítás a hét minden napján!
Hívja reggeltől estig a 06-20/491-5089 telefonszámot és rövid időn belül megérkezik a segítség!

Egy kis odafigyeléssel elkerülhető lenne a nagyobb baj!

Harcsa Sándor és munkatársai sokéves tapasztalattal vállalkoznak a dugulás megszüntetésére lakóingatlanokban és munkahelyeken egyaránt. A tapasztalt szakértő sokat látott már, elmondása alapján a legtöbb esetben olyan okai vannak a dugulásnak, amelyek egy kis odafigyeléssel, megelőzéssel elkerülhetőek lettek volna.

– A dugulást nem csak a lefolyóba kerülő hajszálak és ételmaradékok okozhatják, mint ahogyan a legtöbben gondolják. A kád vagy a fürdőszoba, konyha eldugulását a felgyülemlett mosogatószer és szappan is okozhatja. Ezeket a problémákat egy kis karbantartással el lehet kerülni. Különös figyelmet kell fordítani arra a helyiségre, ahol a mosógép van, illetve a gondoljuk meg, hogy mit dobunk a wc-be, mert a tisztasági törlőkendő és az intim betétek, amelyek a legtöbb dugulás okozói, nem oda valók! – figyelmeztet a szakértő.

Milyen házi praktikák léteznek dugulás ellen?

A szódabikarbóna, a bórax, a só, a pezsgőtabletta, a boltokban kapható lefolyótisztítók, de még a szénsavas üdítők is segítségünkre lehetnek a megelőzésben. Fél pohárnyi szódabikarbóna és egy egész pohár ecet egymás után a lefolyóba öntve tökéletes tisztítószernek bizonyul, persze az intim betétek és a popsitörlők okozta dugulás ellen már nem működik a módszer.

Sóval a fürdőszobai dugulásokat előzhetjük meg. Egy pohár sót egy pohár szódabikarbónára kell önteni, majd a keveréket fél pohár ecetben kell feloldani. Ezt öntsük a lefolyóba, majd 10 perc után öblítsük le két liter forró vízzel.

A szénsavas üdítők nem csak a dugulás megelőzésére, hanem a kellemtelen szagok csillapítására is hatásosak. Körülbelül egy liter üdítőt kell a lefolyóba önteni, majd egy órát állni hagyni, végül leöblíteni.

Ha már nem hatásosak a házi praktikák, mindenképpen forduljon szakemberhez, ne várja meg, amíg otthonát elönti a szennyvíz! Telefonáljon, kérjen segítséget szakembertől!
Hívja a 06-20/491-5089 telefonszámot!

Honnan lehet tudni, hogy otthonunkban fenn áll a dugulás veszélye?

A dugulás általában nem egyik pillanatról a másikra következik be, a legtöbbször vannak előjelei. Ilyen például a lakásban terjengő szokatlan bűz, amely takarítás hatására sem szűnik meg.

Ha lassan folyik le a víz a lefolyón vagy a wc-n, esetleg vissza is áramlik, akkor egyértelműen dugulással állunk szemben.

Ilyenkor még előfordulhat, hogy segítenek a házi praktikák, de nagy valószínűséggel csak ideig-óráig oldják meg a problémát. Előbb vagy utóbb szakembert kell hívni!

Nem csak a lakásban lehet probléma!

Előfordulhat, hogy a dugulás nem a lefolyókhoz közel jelentkezik, hanem házon kívül, a csatornarendszerben kell keresni a problémát. Nagyon fontos, hogy a csatorna megfelelően legyen kiépítve. Ha nem megfelelő a lejtés, könnyen baj lehet! A hosszabb lefolyórendszerbe több tiszítónyílást kell építeni, hogy a tisztítás vagy a dugulás elhárítása könnyebb legyen.

Fontos, hogy a kert rendezésekor a lehető legmesszebb ültessük a fákat, cserjéket, örökzöldeket a csatornától, a gyökérbenövések ugyanis komoly problémát okozhatnak!

Csatornamosással megelőzhető a baj!

A csatornamosást általában duguláselhárításkor végzik, de megelőzés céljából is érdemes élni a lehetőséggel! A csatornarendszer a háztartás működésének egyik igen fontos része, nem árt kellő figyelmet szentelni a tisztántartására. Nem beszélve arról, hogy a csatornamosás sokkal pénztárcabarátabb megoldás, mint a csatorna javítása, ami bontással, és új alapanyagok beépítésével jár.

A jó szakember garantáltan átfolyóvá teszi a lefolyókat! Ha duguláselhárításra vagy csatornamosásra van szüksége,
hívja bátran a 06-20/491-5089 telefonszámot!

Falbontás nélkül is megállapítható a dugulás pontos helye!

Napjainkban már rendelkezésre állnak azok az eszközök, amelyek segítségével falbontás nélkül megállapítható a dugulás pontos helye, de akár a csővezeték állapota is. Egy digitális távolságmérővel rendelkező készülékkel a hiba pontos helye is meghatározható. A kamerás csatornavizsgálattal centiméterre pontosan meghatározható a dugulás helye, az oka, a lerakódások helye. A kamerás felvétel bizonyítékként szolgálhat egy esetleges biztosítási eljáráshoz is!

Vízvezeték- és fűtésszerelés Pest megyében

Vízvezeték szerelés (pl. mosdócsapok, mosogatók, csapok szerelése, vécék mosdók csapok, kádcsapok, tartályok és zuhanyzók cseréje, stb.), felújítás és teljes körű kivitelezés (zuhany beépítés, új csőhálózat kiépítése, vizes helyiségek felújítás, stb.), bojlerjavítás, továbbá vízórák és mellékmérők cseréje, szerelése teljes körű ügyintézéssel. Ez mind szerepel Harcsa Sándor szolgáltatásai között.

Akkor is hívja bizalommal a szakembert, ha fűtésrendszerével van probléma. Fűtésrendszerek tervezése, kiépítése, javítása, korszerűsítése, vegyestüzelésű kazán bekötése, gázkandallók javítása és cseréje, fűtési rendszerek légtelenítése, falfűtés tervezése és kivitelezése. Ajánlatért hívja a 06-20/491-5089 telefonszámot!

Ne feledje, ha profi szakembert keres a
06-20/491-5089-es telefonszámot kell hívni!