fbpx

Ficánka halsütő

Helyben sütött halak, sültkrumpli, üdítőitalok

Monor

Nem létezik olyan eldugott hely, amit a halételek szerelmesei meg ne találnának

Már talán 14 éve annak, hogy a monori piacot átépítették. Akkor egy új üzlettel gyarapodott a piac, megnyitott a Ficánka Halsütöde. Igaz kicsit eldugott helyen, a Piac tér hátsó udvarában. Talán abban az időben kevesen találtak még rá a sült hekket és édesvízi halakat rántva és sütve kínáló üzletre. Nehezen is szokták meg a vevők, a piactér hátsó udvarában eldugott halsütödét – kellett hozzá 4 év kemény munka. Az elmúlt 10 év után mára viszont piacnapokon alig győzik kiszolgálni a Monori körzetet, mivel a törzsvevők Monoron kívülről is felkeresik a sütödét Gombáról, Bényéről, Péteriből, Monorierdőből és Csévharasztról is.

Választékuk nem nevezhető szerénynek, mégis mindig minden friss és azonos minőségű

Sült hekk, édesvízi halak rántva-sütve, azaz pontyszelet, harcsa-, pangazius-, fogasfilé, pisztráng, keszeg, süllő, amit mind-mind saját recept szerint fűszereznek és készítenek el. Nem paprikás lisztben sütik a halakat, hanem sörtésztában. Ami a legjellemzőbb, a kiváló minőség kiváló árakon. Egy-két példa rá, a legolcsóbb a 10 dkg sült hekk 340 forint, míg a legdrágább 10 dkg süllő is 680 Ft. Tavaly ősztől bevezették a hekkmenüt, mely 990 Ft-ért 20 dkg sült burgonyát és 20 dkg sült hekket tartalmaz.

Meg akarja őrizni az egészségét? Vitaminok helyett természetes úton akarja felturbózni a szervezetét? Akkor fogyasszon több halat! Keresse a Ficánka halsütödét szerdán és szombaton a monori Piac tér hátsó udvarában!

Megszokták és megszerették a halsütödét, akik kitartóan prezentálják a változatlan ízekkel a régi megszokottat

Sok a törzsvendég, ami az állandó garantáltan egyforma ízeknek és minőségnek köszönhető. Erre garancia az is, hogy nem változik a stáb, hosszú évek óta ugyanazok készítik az ételeket. Ennek többen is örülnek, mint például egy autóboltos fiatalember, aki minden szerda és szombat reggel 6,15-kor már ott van a 3 darab sült pisztrángjáért. Előre szól, ha nem tud valamiért elmenni érte, mert nyaral, vagy valamilyen más programja van, vagy egy másik hölgy, aki Ferihegyről a műszakjából jön reggelente a családjának ebédre a 4-5 darab sült hekkjéért.

Nincs ideje ebédet készíteni? Semmi baj! Szaladjon el szerda és szombat reggel a monori piacra egy 990 forintos bőséges hekkmenüért a hátsó udvarba.

Az ínycsiklandó kínálat és a hekkmenü magáért beszél

A tulajdonos, Szegedi Károlyné 15 év tapasztalatát egy újabb helyszínen is ki szeretné próbálni. A monori Ficánka Halsütöde mellett Albertirsán is nyitna a piacon egy új üzletet az albertirsaiak invitálására. Pedig nincsenek tányérköltemények, amit a mai gasztronómia világában már megszokhattunk, de a frissen sült halak magukért beszélnek. Finomak és nem utolsó sorban a tudomány mai állása szerint szinte nélkülözhetetlen táplálék, ha sokáig meg akarjuk őrizni egészségünket.

Miért együnk sok halat?

Mert könnyen emészthető. Magas a fehérjetartalma (15-20%) – még a diétás, böjti időszakban is beilleszthető az étrendbe. Segít a vitaminok beépülésében, elsősorban az A- és D-vitaminnak, míg a B1- és B2-vitamin meg is található benne. Sok ásványi anyagot tartalmaz, mint a vas, szelén, cink. A jódtartalma is jelentős. Sütés-főzés után sem csökken a telítetlen zsírsavtartalma, amely a szervezetre kifejezetten jótékony, mert betegségmegelőző hatású.