fbpx

Fazekas Tartósító és Kereskedelmi Kft.

Savanyúság készítés és szállítás

Ecser

A jó savanyúság titka

Hogy mi a jó savanyúság titka? Mindenképp elengedhetetlen a gondosan válogatott, friss, minőségi alapanyagok felhasználása, beszerzés utáni mielőbbi feldolgozása. Ezt a titkot ismerte fel a Fazekas család az 1890-es években. Ezáltal az üzemben található savanyúságok mind egytől egyig megőrzik ropogós frissességüket és magas vitamintartalmukat. Nem árt tudni, hogy a savanyúság hozzájárul a szervezet C-vitamin-ellátásához. 10 dkg savanyú káposzta elfogyasztásával a napi C-vitamin-szükséglet negyede, ugyanilyen mennyiségű csalamádéval a fele, ecetes paprikával pedig a teljes mennyiség fedezhető.

Ugye már szinte érzi ezeknek a finomságoknak az ízét a szájában?
Hívja a 06-29/335-760 számot és szerezze be minél előbb ezeket a hagyományos csemegéket, hogy mihamarabb az asztalára kerüljenek!

Jelenleg több mint 50-féle savanyúságot készítenek el itt a vecsési hagyományoknak megfelelően. A régi megszokott termékek – mint a savanyú káposzta, csemege uborka, csemege cékla – mellett minden évben igyekeznek valami újdonsággal, friss ízzel meglepni vásárlókat. Nagy sikere van például a krémsajttal töltött paprikának, vagy említhetnénk a szeletelt Jalapeño paprikát is.

A Fazekas-savanyúság nem csak hazánkban népszerű

A Fazekas család immár 130 éve foglalkozik vecsési savanyúságok készítésével. A jól bevált receptek azóta is apáról fiúra szállnak.

A savanyító üzem 2006 óta Ecseren működik. A hagyományokhoz képest változás csak a korszerű üzem, a feldolgozás során használt eszközök és berendezések megteremtésében történt. Az eljárások azok maradtak, melyeket a nagyszülők hagytak a családra.

A megrendelések teljesítése során igyekeznek kiszolgálni teljes mértékben az igényeket.

A Fazekas savanyúságok országszerte megtalálhatók, sőt  6 külföldi országba is exportálják azokat.

A Fazekas Tartósító és Kereskedelmi Kft. a savanyúságok kiszállítását kis- és nagykereskedelmi egységek, közétkeztetést ellátó cégek, élelmiszerüzletek, büfék, éttermek, zöldséges boltok részére saját hűtős teherautóval igény szerint vállalja. Elérhetőségek: 06-29/335-760, rendeles@fazekassavanyusag.hu

Tartósítószer nélkül, amit csak lehet

A tartósítás folyamatában egyes termékeink tejsavas erjedéssel készülnek, így ez esetben tartósítószerre nincs is szükség. Azoknál a termékeknél, ahol feltétlen kívánatos a tartósítószer használata, csak a legkisebb mértékben szükséges mennyiséget alkalmazzuk.

A feldolgozás során használt korszerű rozsdamentes gépek-eszközök, edények és a tisztaságra fordított állandó figyelem, továbbá a HACCP-rendszer előírásainak betartása biztosítja az élelmiszerfeldolgozás során szükséges higiéniát.

Aki szereti a hagyományos ízeket és a minőségi savanyúságot, na és persze a kedves, barátságos kiszolgálást, egészen biztosan visszatérő vásárló lesz.

Ne habozzon, hisz kezdődik az örök nyári kedvenc, a kovászos uborka időszaka, ami jól lehűtve az igazi!