fbpx

Őszi arcápolás

A napok egyre rövidebbek, a hőmérséklet csökken, és a levegő egyre szárazabbá válik. Az ősz hivatalosan is megérkezett.

Imádjuk a hűvös esti sétákat a színes levelek között egy finom forró csokival, a hűvösebb éghajlat nem feltétlenül jelent jó hírt a bőrének.

Az átmenet idejeként az ősz a legjobb alkalom a bőr megújulására és helyreállítására a nyári károk kijavításával és az arcbőr téli előkészítésére.

Míg a könnyebb krémek és maszkok korábban elvégezték a munkát, a bőrnek szükséges hidratálás még fontosabb az időjárás lehűlésekor. Szerencsére egész sor speciálisan erre a célra kifejlesztett bőrápolók sorakoznak a drogériák polcain, a nehéz krémektől és a duzzadó gélektől a tápláló hidratálószerekig, amelyek azonnali hidratálást ígérnek.

Nézzük a fontos lépéseket:

Hámlasztás

Sokan azt gondolják, hogy a hámlás fokozhatja a kiszáradást, de a valóságban ez a legjobb módja a kiszáradt bőr kezelésének.

A napsütéses órák után az arc bőre kiszáradhat és sápadt lehet, ezért fontos megszabadulni az elpusztult sérült sejtektől. Ilyen módon előkészítjük a bőrt, hogy több nedvességet szívjon fel és javítsa a tápláló termékek hatékonyságát.

Hidratálás

A forró nyári napok súlyos kiszáradást okozhatnak, ezért a bőr nedvességtartalmát megfelelő módon fel kell tölteni. Válasszunk olyan krémet, amelyet kifejezetten a nedvességveszteség megakadályozására terveztek. Feltétlenül keressünk olyan összetevőket, mint a hialuronsav, amely extra hidratáló tulajdonságairól ismert.

A zsíros bőrűek számára a nehéz olajos krémek nem feltétlen jelentenek megoldást, de a hidratáltság mégis fontos. Ahelyett, hogy teljesen kihagynánk, keressünk inkább egy könnyű, olajmentes formulát a termékpalettán.

Ajkak

A nap sugarai, a szél és a hideg időjárás hatására szárazak, repedezettek lehetnek ajkaink, így egy jó ajakbalzsamba történő befektetés kulcsfontosságú.

Mivel az ajkaknak nincs vízszigetelő külső rétege és itt a bőr érzékenyebb a nedvességveszteségre, ezért a legjobb eredmény elérése érdekében olyan összetevőket keressünk, mint a méhviasz és a sheavaj amelyek megakadályozzák a kiszáradást.

Kezek

Megszoktuk, hogy az ajakbalzsa­mot a zsebünkben tartjuk, és nehéz téli arckrémeket hívunk segítségül a hideg elleni küzdelemben. A test egyik része gyakran figyelmen kívül marad; mégpedig a kezünk. Folyamatosan ki van téve a hideg időjárásnak így gyorsan kiszáradhat, érdessé válhat a kényes bőr. Ezen sem kell aggódni, ha megfelelően ápoljuk. A szépségipar komoly kényeztető megoldásokat kínál. Fontos, hogy fektessünk be most egy ápoló anyagokban gazdag, illatos kéz­krémbe, és egész télen élvezhetjük az előnyeit.

vlad