fbpx

Néhány dolog amit a könyvbarátok csinálnak télen

A tél csodálatos idő az olvasáshoz. Akik szeretik a könyveket, már szinte várják ezt az időszakot, amikor kedvenc könyvük mellől szemlélhetik a hóesést.

Ha mi is ebbe a táborba tartozunk, már ismerjük a jeleket, ha nem, akkor itt egy kis segítség némi humorral fűszerezve.

Nézzük miről ismerhetjük fel őket!

Olvasósarok

Párnákat halmoz fel és kötött takarókkal veszi körbe magát. Ez a kuckó általában egy ablak mellett helyezkedik el, így olvasás közben bentről a meleg szobából figyelheti a hóesést is. Előfordul az is, hogy mindez egy kandalló közelében található.

Lista készítése

Karácsony közeledtével készít egy listát azokról a könyvekről, melyeket még nem olvasott. Ezt a listát egészen véletlenül olyan helyen hagyja, ahol a családtagok megtalálhatják. Úgy nem kell sokat gondolkodni, mit vegyünk neki ajándékba? A könyvbarátok rendkívül kedves emberek általában, így egészen biztos lapul valahol egy jól elrejtett lista arról is, ő milyen könyvet fog ajándékozni szeretteinek. Abban biztosak lehetünk, hogy kiválasztja azt, ami illik a megajándékozott személyiségéhez.

Könyvmaraton

Számukra ismeretlen a manapság oly divatos filmmaraton fogalom. Nekik könyvmaratonok vannak. A könyvek közt is akad jónéhány sorozat.

Forró csoki, tea vagy kávé

Amikor egy forró itallal kezében és egy könyvvel a kis meleg kuckója felé indul, jobb, ha nem állunk az útjába, ne zavarjuk, ekkor már ugyanis tudomást sem vesz a külvilágról, csak a pillanatot várja, hogy elmerüljön a kezében lévő könyvben.

Fontos!

Ha ilyenkor mégis valamiért a közelébe szeretnénk kerülni, keressünk idézeteket a télről. Amint ezt meghallja, talán kizökkenti abból a csodavilágból ahol éppen jár és szemöldökét felvonva figyelni fog.

„A tél a tündérmesék ideje. Természetanyácska csillogó ruhába öltözve köszönti az évszak mitikus teremtményeit, míg a téli álmot alvó állatok meleg ölébe és kényelmes faodvakba fészkelik magukat.”

Sarah Ivens